Digitális dermatoszkópos anyajegyszűrés Budapesten

Bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegyszűrő és lézerterápiás centrum

Magyar termék nagydíj

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59

Szakterületeink

Több bőrgyógyászati szakterületen is tapasztalt orvosunk rendelésére jelentkezhet be rendelőnk honlapján.

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Értesítést kérek a PRE-Pharma újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

Anyajegyszűrés

Anyajegyszűrés, bőrrákszűrés, melanomaszűrés

NE ADJON ESÉLYT A BŐRRÁKNAK!            

Bőrgyógyászaink a legkorszerűbb digitális dermatoszkóppal diagnosztizálják a rosszindulatú bőrelváltozásokat: melanomát, bőrrákot és vizsgálják az anyajegyeket.

Az utóbbi években az egész világon, így Magyarországon is növekedett a bőrrákos megbetegedések száma, a napfény összetételének megváltozása, illetve a barnulási szokásoknak köszönhetően. A bőrrák kialakulása megelőzhető, illetve maga a betegség még időben diagnosztizálható (az anyajegyszűrés során), ha betartjuk a napozásra vonatkozó szabályokat, és rendszeresen részt veszünk szakemberek által, a legtöbb információt adó digitális dermatoszkóp készülékkel végzett anyajegyszűrésen.

Kiknek kell fokozottan odafigyelniük az anyajegyekre?

Vannak olyan tényezők, melyek fennállása estében fokozottan kell ellenőrizni a bőrünket. Ha valakinek a családjában volt már melanomás megbetegedés, ott nagyobb az esély a betegség kialakulására. A hajlamosító tényezők között van az ún. diszplasztikus naevus szindroma. Ilyenkor a családtagok bőrén nagyszámú, általában nagy méretű, szabálytalan anyajegyet látunk. Ezek az elváltozások nem szokványos színűek és formájúak, és szerkezetük sem szabályos. Ilyenkor nagyobb annak az esélye is, hogy ezekből rosszindulatú bőrdaganatok lesznek.

A melanoma azonnali diagnózisához és az anyajegyek rendszeres ellenőrzéséhez szükséges adattároláshoz nyújt segítséget a digitális dermatoszkópos anyajegyszűrő vizsgálat. A korai diagnózis nagyban növeli a gyógyulás esélyeit, még a legrosszabb indulatú ráktípus, a melanoma esetén is.

Mi a digitális dermatoszkópós anyajegyszűrés?

Ausztriában és Németországban  kifejlesztett módszer, melynek segítségével lehetőség nyílik a felhám alsó rétegéig történő bepillantásra. Ezáltal az anyajegyekben zajló változások már időben felfedezhetők. Az anyajegyszűrő vizsgálat menetét a számítógép monitorán Ön is követheti, és a computeren elmentett adatok, képek a későbbiekben visszakereshetők. A kontrollvizsgálatok során a nagyított képek összehasonlításának köszönhetően az anyajegyek időbeli elváltozásai és annak dinamikája is pontosan diagnosztizálható. Ezzel az eljárással nagyobb biztonsággal és pontossággal lehet a pigment elszíneződésekben a változásokat nyomon követni, mint a hagyományos módszerekkel.

Digitális dermatoszkópos vizsgálatról bővebben

Az anyajegyszűrés vizsgálati időtartama az anyajegyek számától és szerkezetétől függ, általában 15-20 perc. Felvételeket készítünk a leginkább érintett bőrfelületről, (ez általában a hát bőre), utána pedig egyenként végignézzük az anyajegyek 30-40-szeres nagyított, polarizált fénnyel készülő képét. Tapasztalt bőrgyógyászaink azonnal közlik a diagnózist, megbeszélik Önnel az ellenőrzés időpontját, ill.szükség esetén a további tennivalókat.

A digitális dermatoszkópos anyajegyszűrő vizsgálat fájdalom- és kockázatmentes, gyermekeknél, terhesség alatt és szoptatás időszakában is elvégezhető.

Gyakori kérdések és válaszok

Miért van szükség anyajegyszűrésre?

Az anyajegyek szűrése főleg a nagyszámú, illetve szabálytalan anyajegyek esetében fontos, mert belőlük könnyen képződhetnek melanomák, amelyek kezelése csak a korai felismerés esetén lehet igazán eredményes.

Elköltöztem, hova érdemes mennem anyajegyszűrésre?

Feltétlenül javasolkuk, hogy mindig egy helyre járjon anyajegyszűrésre, mivel a modern digitális dermatoszkópos anyajegyszűrés során az orvos eltárolhat a digitális dermatoszkópot működtető computeren bizonyos anyajegyekről képeket azzal a céllal, hogy egy későbbi szűrés alkalmával azokat összevesse az akkor aktuális állapottal. Ezek a képek csak abban a rendelőben vannak meg, ahol azokat készítették, emiatt érdemes rendszeresen ugyanoda járni anyajegyszűrésre.

Orvosaink, bőrgyógyászaink önnek is segítenek.Kérjen időpontot rendelőnkbe!

Aktuális akciók

A fokozott izzadás a magyar lakosság közel 3 százalékát érinti! Önnek is vannak problémái az izzadással? Kellemetlen tüneteket tapasztal, de nem tudja, hogy ez milyenfokú probléma? Akkor csinálja meg izzadás tesztünket és...

Rendelőnk

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Rendelőnk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: