Hajbetegségek, hajproblémák kezelése

Bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegyszűrő és lézerterápiás centrum

Magyar termék nagydíj

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59

Szakterületeink

Több bőrgyógyászati szakterületen is tapasztalt orvosunk rendelésére jelentkezhet be rendelőnk honlapján.

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Értesítést kérek a PRE-Pharma újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

Hajbetegségek, hajproblémák kezelése

Az egyedülálló TrichoScan készülék segítségével végzett komplex digitális hajdiagnosztikai vizsgálat során bőrgyógyászaink megállapítják a hajhullás okát, illetve feltárják haj és fejbőr problémáinak forrását, így célzott terápiát tudnak javasolni.

A haj a nők egyik legszebb éke, ezért törekszik mindenki – jó megjelenése érdekében – az általa ideálisnak elképzelt hajkorona viselésére. A hajhullás mindenképpen kellemetlen, és nemkívánatos probléma, aminek az okát a lehető leghamarabb ki kell vizsgálni. Ebben segít a hajdiagnosztika.

A hajhullás lehetséges okai

A hajhullás a férfiaknál gyakoribb, de nőknél is előfordul az androgén típusú, hormonális eredetű hajhullás. Míg a férfiaknál általában családi öröklődést is mutatva, akár teljes kopaszsághoz is vezethet, a nőknél típusos, általában a fejtetőre, a homloktájra lokalizálódó hajritkulást eredményez. Mind a nőknél, mind a férfiaknál előfordulhat vas-, cink- vagy más ásványi anyaghiány. Míg a vashiány tüneteivel mindenki tisztában van, addig általában kevés szó esik a második legfontosabb nyomelem, a cink hiányáról. Pedig elégtelen bevitel, pl. fogyókúra, vagy megnövekedett cinkszükséglet esetén, például terhesség és szoptatás alatt vagy nagyfokú izzadással járó fizikai munka esetén a cinkhiány hajhullással, körömtöredezéssel, illetve egyéb tünetekkel is járhat. Vannak olyan betegségek, például a pajzsmirigy működésének zavarai, amelyek szintén hajhullást eredményeznek. A szervezetben előforduló gócok, például gennyes fog, mandula-, epehólyag-gyulladás, is okozhat hajhullást. Nem ritka, hogy a gócok nem a haj diffúz megritkulásával járnak, hanem foltos kopaszságot okoznak. Ilyenkor a haj körülírt területen teljesen kihullik, később, az esetek többségében visszanő a haj, de újra kiújulhat a hajhullás. Egyes gyógyszerek szedése során is gyakran észlelünk hajhullást. Ezek közül legismertebb a daganatok kezelésére alkalmazott szerek hatása. Ilyen kezelések következtében, általában teljes kopaszság lép fel, de a haj a terápia befejezése után visszanő, néha még sűrűbb és erősebb szálú is lesz, mint előtte.

Mit tehet a hajhullás ellen?

Első lépés a hajdiagnosztika, a hajhullás okának megállapítása. A hajhullás kezelése a kiváltó oknak megfelelően történik. Az esetleges gócok szanálása, az étkezési problémák, vitamin-, ásványianyag-hiány rendezése, androgén alopecia esetében cinkadagolás, koffeintartalmú sampon, hajszesz javíthat a tüneteken. A helyi kezelésben általában jó hatásúak a fejbőr vérbőségét fokozó szerek, mert javítják a szőrtüszők vérellátását, ezáltal a tápanyagellátást. Ha a hatóanyagokat közvetlenül a szőrtüszőkhöz akarjuk bejuttatni, jó módszer a pár éve nálunk is bevezetett mezoterápia. Ilyenkor vékony tűvel, felületesen, sűrűn elhelyezett szúrásokkal juttatják be a fejbőrbe a vitaminok, ásványi anyagok, esetleg növekedési hormon keverékét.

Magánbőrgyógyászatunkon TrichoScan rendszerrel diagnosztizáljuk a hajhullást, a fejbőr állapotát. A TrichoScan az egyes stádiumban lévő hajszálak százalékos arányának kiszámítását könnyíti meg, amelynek digitális dermatoszkóp része 30-szoros nagyítással, polarizált fénnyel vizsgálja a fejbőrt,a hajszálakat, a számítógépes program pedig kiszámítja a növekvő ill. nyugvó fázisban lévő hajszálak arányát, és meghatározza a hajszálak, piheszőrök vastagságát, ill.az adott területen lévő hajszálak számát is.Természetesen a fejbőr gyulladását, esetleg korpásodását is láthatjuk. A készülék segítségével diagnosztizálni tudjuk, hogy mi okozza a hajhullást és célzott, hatékony kezelést tudunk ajánlani. 

A TrichoScan hajvizsgálat menete

Két találkozásra van szükség bőrgyógyászunkkal, 3 nap különbséggel. Az első alkalommal kérdőív segítségével megbeszéljük azokat a körülményeket, esetleg betegségeket, amelyek az Ön esetében kiváltó okként valószínűsíthetők. Az anamnézis felvétele után ujjbegynyi területen levágjuk a haját (olyan területen, ahol nem fog látszani). 3 nap múlva ezen a részen megfestjük a hajat, és ezeket a szálakat vizsgáljuk digitális dermatoszkóppal ill. az ehhez kapcsolt számítógépes programmal.

A vizsgálat eredményétől is függ, hogy milyen további kivizsgálást ill. kezelést ajánlunk. Utóbbi lehet mezoterápia, fitomelatoninás hajterápia, a problémának megfelelő samponok, oldatok, hajszeszek, esetleg étrendkiegészítők, pl. cink tabletta, vas tartalmú tabletta, homeopátiás készítmények stb.

Orvosaink, bőrgyógyászaink önnek is segítenek.Kérjen időpontot rendelőnkbe!
Készülékeink, gépeink

Aktuális akciók

A fokozott izzadás a magyar lakosság közel 3 százalékát érinti! Önnek is vannak problémái az izzadással? Kellemetlen tüneteket tapasztal, de nem tudja, hogy ez milyenfokú probléma? Akkor csinálja meg izzadás tesztünket és...

Rendelőnk

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Rendelőnk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: