Megelőzhető a pikkelysömör? - 1. rész

Bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegyszűrő és lézerterápiás centrum

Magyar termék nagydíj

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Értesítést kérek a PRE-Pharma újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

Megelőzhető a pikkelysömör? - 1. rész

A pikkelysömör több százezer embert érint ma Magyarországon, 20 és 30 éves kor tájékán jelentkezik a leggyakrabban. Dr. Vass Ilona, bőrgyógyász, kozmetológus a pikkelysömör tüneteiről és kezeléséről beszélt.

Pikkelysömör, az egyik leggyakoribb krónikus betegség

Dr. Vass Ilona, bőrgyógyász, kozmetológus elmondta, hogy a pikkelysömör az egyik leggyakoribb krónikus bőrbetegség, hazánkban közel 200.000 embert érint. Van, akinél már gyermekkorban jelentkezik, de a legtöbb esetben 20 és 30 éves kor körül jelentkeznek a tünetek először, leggyakrabban a végtagokon és azokon a testrészeken, amelyek valamilyen irritációnak vannak kitéve, például a könyökökön, a térdeken, a kezeken és a hajas fejbőrön. Szerencsére az esetek nagy többségében nem súlyosak a tünetek, a betegség nem terjed ki az egész test felszínre, együtt tud élni vele a páciens.

A pikkelysömör kiváltó okai

A Doktornő elmondta, hogy mint minden olyan betegség, amely genetikusan meghatározott – ilyen a pikkelysömör is –, nem gyógyítható meg teljesen, csak a tüneteket tudják kezelni, a panaszokat egy ideig megszüntetni. A pikkelysömör kiváltó okai között előkelő helyen szerepel a stressz, de az is nagyon gyakori, hogy a terhesség ideje alatt jelentkezik, ilyenkor ugyanis a szervezet másképpen reagál az ingerekre.

A pikkelysömör kiváltó okai lehetnek:

  • stressz,
  • gennyes gócok (fogak, mandula),
  • nőgyógyászati, urulógiai problémák,
  • terhesség velejárója.

A pikkelysömör tünetei

A pikkelysömör általában nem viszket, az első tünete, hogy foltok jelennek meg a nyomásnak kitett felületeken, mint például a könyökök és a térdek. Ezek a foltok előbb-utóbb ezüstszínű, hámló pikkelyekre hasonlítanak majd. A gennyes gócok által kiváltott tünetek mások, szétszóródnak a testfelszínen és apró, gombostű fejnyitől egészen az ujjbegynyi nagyságúak is lehetnek.

A pikkelysömör kezelése

A pikkelysömör kezelésére rengeteg módszer létezik. Amikor a bőrgyógyászhoz elmegy a páciens, akkor az orvosnak, annak a függvényében kell meghatároznia a kezelés menetét, hogy mennyire súlyosak a betegség tünetei és mekkora kezelendő felület.

Amennyiben a betegséget genetikai hajlam okozza, a kezelések hatásai csak ideig-óráig jelentenek megoldást, bármikor újra kiújulhatnak. A pikkelysömör esetében a Hidegkamra, a teljes test hidegterápia fantasztikus eredményekre képes, a kezelések akár fél évre is tünetmentességet biztosíthatnak. A kezelés során a Hidegkamrában a -60 fokban kb. fél percet kell eltölteni a betegnek, a -110 fokban pedig 2-3 percet. Egy hatásos kúrához 20-30 alkalomra van szükség, a tünetek pedig teljesen megszűnhetnek. Nagyon gyakran előfordul, hogy a pikkelysömörös betegek ízületi problémákkal, tünetekkel küzdenek, az Ő esetükben kifejezetten ajánlott ez a fajta terápia.

A video folytatása itt megtekinthető.

Megjelent: 
,
2014. október 22.

Aktuális akciók

A fokozott izzadás a magyar lakosság közel 3 százalékát érinti! Önnek is vannak problémái az izzadással? Kellemetlen tüneteket tapasztal, de nem tudja, hogy ez milyenfokú probléma? Akkor csinálja meg izzadás tesztünket és...

Rendelőnk

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Rendelőnk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: