Napfénytetkó - új, veszélyes őrület

Bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegyszűrő és lézerterápiás centrum

Magyar termék nagydíj

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Értesítést kérek a PRE-Pharma újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

Napfénytetkó - új, veszélyes őrület

Semmiképpen ne próbáld ki!

Főleg fiatal lányok hódolnak újabban ennek az őrületnek, a napfány tetoválásnak (naptej tetkó, naptetkó, napfénytetkó). Lényege, hogy tetováláshoz hasonló mintákat rajzolnak a bőrükre magas faktorszámú fényvédő krémmel, majd a test többi részét védtelenül hagyva kifekszenek a napra. Az eredmény nagy felületű napégés (jó esetben, sötétebb bőrszín esetén barnulás). A krémmel kent terület fehér marad, és kialakul az eredetileg elgondolt kép, a napfénytetkó.

Bőrgyógyászként kötelességünk figyelmeztetni mindenkit, hogy a leégések jelentősen növelik a melanoma (a legrosszabb indulatú bőrdaganat) kialakulását.  Az amerikai Skin Cancer Fundation is felhívta a figyelmet a napfánytetkó veszélyeire. Emlékeztettek arra, hogy fiatal korban ötnél többször elszenvedett leégés esetén kb.80 %-al nő meg az idősebb kori melanoma kialakulásának kockázata.

Megjelent: 
2015. július 7.

Aktuális akciók

A fokozott izzadás a magyar lakosság közel 3 százalékát érinti! Önnek is vannak problémái az izzadással? Kellemetlen tüneteket tapasztal, de nem tudja, hogy ez milyenfokú probléma? Akkor csinálja meg izzadás tesztünket és...

Rendelőnk

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Rendelőnk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: