Fibróma

Bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegyszűrő és lézerterápiás centrum

Magyar termék nagydíj

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Értesítést kérek a PRE-Pharma újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

Fibróma

A fibróma puha vagy durvább tapintású, jóindulatú kötőszövet burjánzás, kocsányos növedék. Hasonlóan a lipómához és az atherómágoz a lágyrésztumorok egyik fő típusa. Nagyon sok ember bőrén megtalálható, nem veszélyes, ugyanakkor nem is nyújt szép esztétikai látványt. Kialakulási mechanizmusát pontosan nem ismerjük, de feltehetően öröklött tényezők játszanak szerepet a megjelenésében. Aki súlyfelesleggel küzd, annál jóval gyakoribb a fibróma jelentkezése, valamint a tapasztalat azt mutatja, hogy terhesség alatt gyakoribb, hogy fibróma alakul ki a bőrön. A fibróma leggyakrabban az emlők alatt, a nyakon, lágyéktájon vagy a hónaljban jelenik meg, és gyakrabban fordul elő ott, ahol a bőrt rendszeres dörzsölés éri.

A fibróma színe a bőr színével megegyező árnyalatú vagy annál sötétebb barna, barázdált felszínű. Vékony, keskeny nyéllel csatlakozik a bőr felszínéhez. Az esztétikai probléma mellett zavaró is lehet a kialakult fibróma, mert beleakadhat a nyakláncba, a melltartóba, véletlenül belekaphatunk, vagy akaratlanul is hozzáérhetünk, ilyenkor megsérül, begyullad, megduzzad. Fájdalommal csak akkor jár, ha idegpályák mentén alakul ki, és olyan nagyra nő, hogy azokat nyomja. A fibrómák többnyire a környező szövettől jól elhatárolódnak, ujjakkal könnyen elmozdíthatóak. 

A fibróma eltávolításának lehetőségeiről bővebben itt olvashat

Ön is érintett?Kérjen időpontot orvosaink valamelyikéhez!

Aktuális akciók

A fokozott izzadás a magyar lakosság közel 3 százalékát érinti! Önnek is vannak problémái az izzadással? Kellemetlen tüneteket tapasztal, de nem tudja, hogy ez milyenfokú probléma? Akkor csinálja meg izzadás tesztünket és...

Rendelőnk

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Rendelőnk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: