Pikkelysömör

Bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegyszűrő és lézerterápiás centrum

Magyar termék nagydíj

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Értesítést kérek a PRE-Pharma újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

Pikkelysömör

Lásd még: 

Gyakori, nem fertőző bőrbetegség, Magyarországon a lakosság 2 %-át érinti.

Azok közé a kórképek közé tartozik, melyek tünetei a hideg idő beköszöntével romlanak.

Mikor gondoljunk pikkelysömörre? Sok beteg a térdeken, könyökökön, vagyis a nyomásnak kitett területeken megjelenő, szubjektív panaszt nem okozó, tehát nem is viszkető, felszínén ezüstös színű pikkelyekkel fedett, éles szélű bőrtünetek miatt keresi fel a bőrgyógyászt, de a pikkelysömör jelentkezhet a tenyéren és/vagy a talpon megjelenő apró gennyes hólyagokkal is. Ha rákérdezünk, legtöbben elmondják, hogy a családban másnak is voltak vagy vannak hasonló bőrpanaszai, hiszen örökletes kórképről van szó. Fontos tudni, hogy nem fertőző, tehát nem kell attól félni, hogy testi érintkezéssel másra is „átragasztjuk” a betegséget. Előfordulhat, hogy a hajas fejbőr is érintett, sőt, gyakran csak a nagy mértékű korpásodás az első és egyetlen tünet. Ha a betegség megtámadja az ízületeket, erős fájdalmat és hosszú fennállás után az érintett ízületek torzulását is okozhatja. A psoriasisos betegek kb 1/5-e szenved ízületi panaszoktól, és általában nem azok, akiknek kiterjedt bőrelváltozásaik vannak.

A pikkelysömör kezelésének első lépése a pikkelyek leválasztása, majd a gyulladás csökkentése. Jót tesz a sós víz, (tenger), valamint az orvosi ellenőrzés mellett végzett UV-fény kezelés.

Ha nagy felületről, hólyagos jelenségekről, vagy ízületi érintettségről van szó a lokális kezelés nem elegendő, ilyenkor megfelelő szájon át szedhető vagy injectióban alkalmazott gyógyszereket írhatunk fel.

Már Magyarországon is elérhető a speciálisan erre kifejlesztett, - kinézetében 2, egymás melletti szaunához hasonló kamrában zajló,-  teljestest-hidegterápia, amely megfelelő lokális kezelés mellett jelentősen csökkentheti a bőrtüneteket, és képes az ízületi fájdalmak tartós mérséklésére, egyes esetekben teljes megszüntetésére. A teljestest-hidegterápiás kezelésről részletesebben olvashatnak a www.hidegkamra.hu weboldalon.

Ön is érintett?Kérjen időpontot orvosaink valamelyikéhez!

Aktuális akciók

A fokozott izzadás a magyar lakosság közel 3 százalékát érinti! Önnek is vannak problémái az izzadással? Kellemetlen tüneteket tapasztal, de nem tudja, hogy ez milyenfokú probléma? Akkor csinálja meg izzadás tesztünket és...

Rendelőnk

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Rendelőnk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: