A szájüregi rákszűrésről

Bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegyszűrő és lézerterápiás centrum

Magyar termék nagydíj

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Értesítést kérek a PRE-Pharma újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

A szájüregi rákszűrésről

Drámaian magas a szájüregi rák gyakorisága Magyarországon.

Az utóbbi években az egész világon emelkedett a betegek száma, de Magyarország vezető helyen áll a WHO adatai alapján.

Rendszeres szűréssel azonban kimutatható lenne

Minden rákos megbetegedés felfedezésekor egy világ dől össze azokban, akiknél megállapíthatják. Hiszen minden egészséges ember azt gondolja, hogy a problémák csak másnál jelenhetnek meg, velük nem fordulhatnak elő. Szerencsére egyre többen vannak olyanok, akiknél a rosszindulatú daganatot korai stádiumban sikerül felfedezni, akkor még jó eséllyel gyógyítható. Ezt a célt szolgálják a szűrővizsgálatok. Olvasóink előtt ismeretes, hogy cégünk elkötelezett a bőrrák, elsősorban a melanóma megelőzésének és mielőbbi kiszűrésének népszerűsítésében. Előző évben úgy döntöttünk, hogy a bőrfelszín vizsgálatát kibővítjük, és bevezetjük a szájüreg mefigyelését is. Tesszük ezt azért, mert egyre gyakoribbá vált a szájüregben is a rosszindulatú növedékek megjelenése. Évente 3000 új megbetegedést diagnosztizálnak, és 1700-an halnak meg emiatt. Mendkét nemnél egyaránt előforful, de több az 50 év feletti életkorban.

Rendszeres szűrővizsgálattal nőhetnek az esélyeink

Éppen úgy, mint a bőrrák digitális dermatoszkópos vizsgálata esetében, egyszerű, fájdalmatlan módszer áll rendelkezésünkre a szájüregi rák kiszűrésére. Lényege, hogy megfelelő fényforrással világítunk be a nyitott szájon keresztül. A speciálisan erre alkalmas fluoreszcens fényben az egészséges szövetek rózsaszínűek, míg a rosszindulatú daganatok szürkések, és élesen elhatárolódnak környezetüktől. Az általunk alkalmazott módszer lehetőséget ad foto készítésére is, amit a páciens szükség esetén magával is vihet, és átadhat a szájsebésznek, aki elvégzi az ilyenkor szükséges műtétet. A szájüregi szűréseket mindenkinek ajánljuk, de különösen azoknak, akik sokáig dohányoztak, vagy még ma is cigarettáznak, egészségtelenül táplálkoznak, pl. sokszor fogyasztanak erősen csípős ételeket. Hajlamosító tényező még a rossz fogazat, a rossz szájhigiéne, és a túlzott alkoholfogyasztás.

Aktuális akciók

A fokozott izzadás a magyar lakosság közel 3 százalékát érinti! Önnek is vannak problémái az izzadással? Kellemetlen tüneteket tapasztal, de nem tudja, hogy ez milyenfokú probléma? Akkor csinálja meg izzadás tesztünket és...

Rendelőnk

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Rendelőnk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: