Távbőrgyógyászat

Bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegyszűrő és lézerterápiás centrum

Magyar termék nagydíj

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59

Bőrgyógyászati vizsgálat az interneten keresztül

Nem tud, vagy nincs ideje elmenni bőrgyógyászhoz? Vegye igénybe teledermatolgóiai szolgáltatásunkat!

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Értesítést kérek a PRE-Pharma újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

A külföldön egyre nagyobb hagyományokkal rendelkező teledermatológia (távbőrgyógyászat, online bőrgyógyászat) immár nálunk is elérhető.

A teledermatológia az internet segítségével bőrgyógyászati kérdésekre, konkrét esetek megválaszolására alkalmas, amennyiben a páciens nem tud vagy nem szeretne személyesen elmenni bőrgyógyászhoz. A módszer segítségével elkerülhetővé válik az előjegyzési idő, az utazás és a várakozás, valamint az ezekkel járó költségek.

Tisztelt Páciensek!
Az anyajegyek vizsgálata személyes megjelenést igényel!

Az anyejegyszűrést a legkorszerűbb digitális dermatoszkópos készülékkel végezzük, minden anyajegyet megvizsgálunk, így nem elegendő, ha fotót készít az anyajegyeiről, mindenképpen szükséges eljönnie rendelőnkbe.

A CSÜTÖRTÖK 14:00 óra után beküldött távbőrgyógyászati emailekre legkorábban HÉTFŐN kapnak választ!

Hogyan zajlik a távbőrgyógyászati vizsgálat?

 1. A távbőrgyógyászati vizsgálathoz Önnek első lépésként néhány (maximum 3 db) jó minőségű képet kell készíteni a bőrproblémájáról,
 2. A képeket a honlapunk erre kialakított felületén keresztül el kell juttatnia hozzánk, ugyanitt pontosan le kell írnia panaszait.
 3. Ezután banki átutalással el kell juttatnia rendelőnk számára a szolgáltatás díját, mely jelenleg 17.000 Ft.
 4. Bőrgyógyászunk az összeg beérkezéséről számítva, legkésőbb 3 munkanapon belül e-mailben terápiás javaslatot tesz, és amennyiben vényköteles gyógyszert javasol, a vényt felküldi a felhőbe. A rendelő munkatársai ( amennyiben postai vénykiküldést választott) a vényt 2 munkanapon belül postázzák Önnek, innentől a postai kézbesítés pontos ideje a postán múlik. Igény esetén a vény személyesen is átvehető rendelőnkben.

 

Igénybe veszem a szolgáltatást

 

Milyen esetekben érdemes a távbőrgyógyászati vizsgálat mellett dönteni?

 • Nehezen mozgó betegek, mozgáskorlátozottak számára a távbőrgyógyászati vizsgálat ajánlható, hiszen nem kell kimozdulniuk otthonukól.
 • Olyan területeken, ahol a legközelebbi bőrgyógyász szakorvosi rendelés is távol van, rengeteg idő és utazási költség spórolható meg, ha a távbőrgyógyászati vizsgálatot választja.
 • Elfoglalt betegek esetén szintén ajánlható a módszer, mivel az utazási, várakozási és vizsgálati idő megspórolható.
 • Amennyiben intim területen helyezkedik el bőrbetegsége, és kellemetlenül érzi magát, ha ezt személyesen kell megmutatnia szakorvosnak, szintén válassza a távbőrgyógyászati vizsgálatot.
 • Fehér-köpeny fóbia esetén, hiszen nincs személyes találkozó az orvossal
 • Külföldön élő páciensek esetén.

Mennyibe kerül a teledermatológiai szolgáltatás?

A szolgáltatás ára bruttó 17.000 Ft.

Az árban benne foglaltatnak az alábbiak:

 • Bőrgyógyász szakorvos munkatársunk megvizsgálja beküldött fotóit, leírt panaszait.
 • Terápiás javaslatot tesz.
 • Vényköteles vagy vény nélkül megvásárolható gyógyszert javasol, amennyiben ez indokolt.
 • Vényköteles gyógyszer esetén a vényt megírja, TAJ számmal rendelkező pácienseink számára a "felhőbe" küldi, melyet bármelyik patikában kiválthat (TAJ szám alapján).
 • TAJ számmal nem rendelkező pácienseink részére kipostázza a receptet.

A teledermatológiai szolgáltatás díja minden esetben előre fizetendő átutalással vagy a számlánkra történő készpénzes befizetéssel. Az átutalást ön tudja kezdeményezni bankjánál személyesen vagy a bankja online felületén. Munkanapokon a legkésőbb délig elindított utalás számlánkra való beérkezése maximum 4 órát vesz igénybe, a délután indított utalás előfordulhat, hogy a következő munkanapon érkezik be. 

Bőrgyógyászunk az összeg beérkezése után, legkésőbb 3 munkanapon belül e-mailben válaszol.

Az utaláshoz vagy befizetéshez a bankszámlaszámot a rendszer meg fogja jeleníteni önnek a képernyőn, illetve el fogja küldeni Önnek e-mailben azután, hogy kitöltötte online űrlapunkat, melyen leírta panaszait. Ezen kívül a rendszer generál egy egyedi azonosítót Önnek, melyet kérünk, hogy utalásnál a megjegyzés rovatban tüntessen fel, hogy azonosítani tudjuk, hogy az adott utalás melyik panaszhoz tartozik.

Amennyiben távbőrgyógyászati vizsgálat után később kontrollra van szükség, abban az esetben a kontroll díja már csak 6.000 Ft.

A távbőrgyógyászati szolgáltatást mindenki csak saját nevében veheti igénybe.

 

Igénybe veszem a szolgáltatást

 

Kapcsolódó kérdések és válaszok

Ugyanolyan biztos diagnózis adható fényképek alapján történő távbőrgyógyászati vizsgálattal, mint személyes vizit alkalmával?

Vannak olyan bőrbetegségek, elsősorban az anyajegyek és a bőrön levő növedékek, amik diagnosztikájához valamilyen eszköz, például dermatoszkóp szükséges. Ezen betegségek esetén a teledermatológiai vizsgálat, azaz az interneten keresztül küldött fotók vizsgálata nem járható út, ugyanakkor számos olyan bőrbetegség van, amelyek vizsgálatát és diagnosztizálását a bőrgyógyász kép alapján is el tudja végezni. 

Az eltérő betegségek jellegzetes, eltérő, de az avatott szem által felismerhető bőrfelszíni képleteket mutatnak, melyek néhány jó minőségű fotó alapján ugyanolyan pontosan azonosíthatók, mint a személyes vizit során végzett szemrevételezéssel.

Elterjedt, kipróbált és működő dolog távolról vizsgálni a betegek bőrproblémáit?

A távbőrgyógyászat, vagy idegen szóval teledermatológia (teledermatology) mára már nem is annyira újkeletű területe a bőrgyógyászatnak. Ezt mutatja az is, hogy a legutóbb, 2016.-ban Londonban megrendezett nemzetközi teledermatológiai konferencia, mely már a hatodik teledermatológia témában rendezett konferencia volt. Hazánkban ez a vizsgálati módszer még nem elterjedt, de például Németországban és az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Új-Zélandon évek óta komoly bőrgyógyászati klinikák is dolgoznak ezzel a módszerrel. 

 

Milyen esetben javasolják a távbőrgyógyászatot a hagyományos bőrgyógyászati vizsgálattal szemben?

 • Nehezen mozgó betegek, mozgáskorlátozottak számára a távbőrgyógyászati vizsgálat ajánlható, hiszen nem kell kimozdulniuk otthonukól.
 • Olyan területeken, ahol a legközelebbi bőrgyógyász szakorvosi rendelés is távol van, rengeteg idő és utazási költség spórolható meg, ha a távbőrgyógyászati vizsgálatot választja.
 • Elfoglalt betegek esetén szintén ajánlható a módszer, mivel az utazási, várakozási és vizsgálati idő megspórolható.
 • Amennyiben intim területne helyezkedik el bőrbetegsége, és kellemetlenül érzi magát, ha ezt személyesen kell megmutatnia szakorvosnak, szintén válassza a távbőrgyógyászati vizsgálatot.
 • Fehér-köpeny fóbia esetén, hiszen nincs személyes találkozó az orvossal.
 • Külföldön élő paciensek esetén.

Milyen esetekben nem ajánlható a távbőrgyógyászat?

 • Sürgős esetekben, amikor a probléma azonnali kezelésre van szükség 
 • Nyilvánvalóan sebészeti illetve kifejezett orvosi beavatkozást igénylő bőrproblémák esetékben
 • Anyajegyszűrésre
 • Hajdiagnosztikára
 • Olyan bőrproblémák esetén, melyekről nem készíthető megfelelő fénykép

A módszer hatékonysága jelentôsen függ a mellékelt szöveges információktól, a digitális fényképek minôségétôl és a bôrbetegség típusától. Megfelelô képi és szöveges információk birtokában a módszer megbízhatósága nem marad el a hagyományos, személyes bôrgyógyászati vizsgálatokétól és a fent felsoroltak kivételével jóformán minden típusú bôrbetegség esetén igénybe vehetô.

Mennyi idő alatt érkezik meg a válasz a beküldött képek alapján?

Orvosaink munkanapokon végzik a beérkezett panaszok vizsgálatát, tehát a panaszt és a képeket tartalmazó űrlap, és a teledermatológia szolgáltatás díjának beérkezését követően legkésőbb 3 munkanapon belül válaszolnak.

Biztonságos megadnom honlapjukon az adataimat?

Igen, mivel minden intézkedést megteszünk, hogy adataihoz illetéktelenek ne férjenek hozzá. Többek közt honlapunkat kizárólag titkosított csatornán éri el, ezt mutatja a böngésző címsorában a webcím előtt látható zöld lakat. Cégünk a banki honlapoknál is használttal megegyező EV SSL tanúsítvánnyal rendelkezik, melyet a COMODO hitelesítés szolgáltató bocsátott ki. Ennek köszönhetően, mialatt a megadott adatai és fotói az Ön számítógépéről interneten keresztül a mi szerverünkhöz utaznak, azt titkosított adatcsatornában teszik, így a küldött információkat idegenek megfejteni nem tudják. Továbbá a teledermatológiai rendszert futtató szerveren minden szükséges biztonsági intézkedést megteszünk, hogy ahhoz illetéketelenek ne férjenek hozzá.

Mi történik akkor, ha a távbőrgyógyászati rendszerben olyan elváltozásra derül fény, melyet csak személyesen lehet kezelni?

Ez jellemzően olyan esteben adódhat, ha a bőrön található elváltozás bőrgyógyász vagy plasztikai sebész által végezhető műtéti eltávolítást (például lézeres, elektrokauteres, Volkmann kanállal vagy sebészi úton végzett eltávolítás) tesz indokolttá. Tehát csak olyan esetekben, ahol gyógyszeres kezeléssel nem oldható meg a probléma. Ebben az esetben a távbőrgyógyászati szolgáltatás igénybevételi díjának felét jóváírjuk, amennyiben a beavatkozást a PRE-Pharma bőrgyógyászati rendelőben végezteti el. (kivéve: sebész által végzendő beavatkozások)

Anyajegyszűrés elvégezhető távolról, az interneten keresztül?

Az anyejegyszűrést a legkorszerűbb digitális dermatoszkópos készülékkel végezzük, minden anyajegyet megvizsgálunk, így nem elegendő, ha fotót készít az anyajegyeiről, mindenképpen szükséges eljönnie rendelőnkbe.

Több bőrproblémám van, mindről írhatok egy űrlapon, egyszeri díj befizetéssel?

Hasonlóan a személyes, rendelőnkben végzett bőrgyógyászati vizithez, a távbőrgyógyászat meghatározott vizsgálati díja (15.000 Ft) is per fő értendő, így ha Önnek több bőrgyógyászati problémája van, egy űrlapon szólhat mindről és természetesen fotót is küldhet mindről.  Ugyanakkor felhívjuk a figyelmét, hogy műszaki okokból egy űrlapon maximum 3 darab fényképet küldhet be, és a betegség leírására használható mező karakterszáma limitált. Továbbá fontos megjegyeznünk, hogy egy űrlapon nem küldhető be több külön személy panasza.

Mivel nyújtanak Önök többet annál, mintha beírnék egy honlap "bőrgyógyász válaszol" rovatába?

Több honlapon elérhető ingyenes "orvos válaszol", "internetes bőrgyógyász" vagy "bőrgyógyász válaszol" rovat, ahol egy fórumban felteheti bőrbetegségével kapcsolatos kérdéseit, sőt, egyes helyeken képet is küldhet betegségéről. Ugyanakkor ezeken a honlapokon nem írnak Önnek gyógyszert a problémájára, általában rövid választ kap kérdésére, jellemzően több napos, akár több hetes várakozás után, és a tanácsadásnak sok esetben az a vége, hogy forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.

A mi teledermatológiai szolgáltatásunk keretében, amennyiben betegsége diagnosztizálható a beküldött fényképek alapján, és a probléma személyesen elvégzendő beavatkozást nem igényel, akkor egy személyes bőrgyógyászati vizsgálaton való megjelenéssel egyező kezelést (akár vényköteles gyógyszert) kap, garantált időn belül, mindezt úgy, hogy nem kellett elhagynia otthonát.

Visszajár a befizetett díj, ha kiderül, hogy a betegségem nem diagnosztizálható a képek alapján?

Ebben az esetben személyes megjelenésre van szükség bőrgyógyászatunkban. A távbőrgyógyászati szolgáltatásra befizetett díjat, amennyiben megjelenik személyesen bőrgyógyászatunkban, úgy levonjuk, jóváírjuk a hagyományos módon, személyesen végzett bőrgyógyászati vizsgálat vagy kezelés díjából, de pénzt visszautalni nem áll módunkban.

Kérhetem a számlát egészségpénztár nevére?

Igen, amennyiben egészségpénztári tag, ki tudjuk állítani a bőrgyógyászati vizsgálat díjáról a számlát az egészségpénztár nevére, így a vizsgálat költségét az egészségpénztár Önnek utólag megtéríti, amennyiben a számlát postán eljuttatja egészségpénztárának.

A szolgáltatásról kapott számla áfás számla?

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban „Áfa tv.”) 85. § (1) bekezdése értelmében humán-egészségügyi szolgáltatás mentes az ÁFA alól, így számlánk 0% ÁFA tartalmú.

Hogyan kapom meg a befizetésemről a számlát?

Bőrgyógyászatunk számlát állít ki, melyet e-mail mellékletként juttat el Önhöz

Gyermek esetén is igénybe vehető a szolgáltatás?

Kiskorú, fiatalkorú vagy önállóan nem cselekvőképes beteg esetén is igénybevehető a szolgáltatás, ilynekor a szülőnek, gyámnak, képviselőnek kell az űrlapot kitöltenie.

Ki fogja megvizsgálni a panaszom?

A beküldött képeket és szöveges anyagokat bőrgyógyász szakorvos kollégáink, Dr. Vass Ilona és Dr. Szokolai Erzsébet elemzik, ők adnak terápiás javaslatot.

Egy űrlapon több beteg panaszáról is írhatok?

Nem, hiszen az űrlap egy beteg tüneteinek és a betegséggel kapcsolatos információinak bekérésére lett kialakítva. Nem csak tüneteket kérünk be és nem csak a kapott képeket vizsgáljuk és veszünk figyelembe a diagnózis felálítása és a kezelés meghatrozása során, hanem a gyógyszerallergiát, szedett gyógyszereket, kórelőzményt stb.

Ha több külön ember tüneteiről küld fotót egy űrlapon, és erről nem tájékoztat minket, azzal félrevezeti bőrgyógyász munkatársunkat, és ennak beláthatatlan következményei lehetnek, hiszen több páciens eltérő kórelőzményekkel, gyógyszerallergiával stb rendelkezhet, amik a terápiát mind befolyásolják. Tehát kiemelten kérjük, hogy egy űrlapon pontosan egy személy betegségéről vagy panaszairól írjon.

Külföldön kiváltható a magyar vény?

Az Unióban felírt gyógyszerreceptek mindegyik  EU-tagországban  érvényesek. Elképzelhető azonban, hogy az egyik országban felírt gyógyszer nem kapható vagy más néven van forgalomban egy másik országban.

2013. október 25-től kérhetjük, hogy a kezelőorvosunk  európai gyógyszerreceptet állítson ki a részünkre, ha a gyógyszerkészítményt egy másik EU-országban szeretnénk kiváltani. A vény kialakításának és az azon feltüntetendő adatoknak – hatóanyagok, dózis stb. – köszönhetően a külföldi gyógyszerész könnyebben ki tudja adni számunkra a kért orvosságot.

A gyógyszer árához nyújtott támogatások rendszere és mértéke azonban országonként eltérő. Ebből következik, hogy a hazánkban támogatott gyógyszer csak Magyarországon váltható ki támogatással, illetőleg a gyógyszer árára vonatkozóan az egyes országok között jelentős különbségek lehetnek.

Kérjük, ilyen jellegű igényét jelezze felénk.

 

További kérdésem van...

Amennyiben egyéb kérdése merült fel a távbőrgyógyászati (teledermatológiai) rendszer használatával kapcsolatban, kérkük, küldjön nekünk üzenetet vagy hívja rendelőnket.

Aktuális akciók

A fokozott izzadás a magyar lakosság közel 3 százalékát érinti! Önnek is vannak problémái az izzadással? Kellemetlen tüneteket tapasztal, de nem tudja, hogy ez milyenfokú probléma? Akkor csinálja meg izzadás tesztünket és...

Rendelőnk

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Rendelőnk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: