Tini bőrgyógyászat

Bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegyszűrő és lézerterápiás centrum

Magyar termék nagydíj

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59 061-219-08-50

Szakterületeink

Több bőrgyógyászati szakterületen is tapasztalt orvosunk rendelésére jelentkezhet be rendelőnk honlapján.

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59 061-219-08-50

Tini bőrgyógyászat

A tinédzserek és kamaszok legjellemzőbb bőrproblémáira többféle megoldás létezik, de hogy kinek mi a hatásos, az egyéntől függ. Orvosaink segítenek a problémák megoldásában.

A serdülőkor sok szempontból nehéz. A tomboló hormonok nem csak a szülők, hanem a tinik életére, érzelmi világára és persze a bőrére is befolyással vannak. A megfelelően és időben kezelt bőrprobléma nem hagy maradandó nyomokat.

A tini bőrgyógyászatunkhoz forduló fiatalok körében a két leggyakoribb probléma a pattanás (akne) illetve a fokozott szőrnövekedés.

Pattanások, akne

A tinédzser egyik legádázabb ellensége a pattanás, amivel a világon a serdülők 90%-a küzd. A tünetek bizonytalanná, zárkózottá tehetik a fiatalokat. A pattanás nem válogat nemek közt: fiúk és lányok bőrén egyaránt gyakori. A probléma a faggyúmirigyekben gazdag területeken alakulhat ki, így leggyakrabban az arc, a hát felső része, a dekoltázs bőre érintett. A kialakulásában több tényező is szerepet játszik, elsősorban hormonális behatás, de nem hagyható figyelmen kívül a családi hajlam. Számtalan gyógyszer mellékhatására is gondolnunk kell.

Az elmúlt 25 évben nemcsak lokálisan alkalmazható, hanem szájon át adható, belső kezelés is rendelkezésére áll a pattanások elleni küzdelemben, hogy a maradandó hegektől megmentsék a serdülőket. A terápiát a probléma súlyosságának megfelelően választjuk ki. Sok esteben komplex kezelést alkalmazunk, amelybe az étkezés megváltoztatása, a tisztítószerek megválasztása, lokális vagy belső kezelés, az esetleges ásványianyag (pl. cink) pótlás is beletartozhat.

Fokozott szőrnövekedés

A szőrzet típusa életkoronként más- és más. Születéskor az egész bőrfelszint finom piheszőr borítja. A pubertás után alakul ki az ún. terminalis szőrzet, ami vastagabb, sötétebb. Gyakori probléma az egész testre kiterjedő, nőkön családi halmozódást mutató, hormonális eltérés nélküli szőrnövekedés. A tüneteket gyógyszer ill. hormonkezelés  is elindíthatja. A férfias típusú szőrösödést gyakran az androgén hormonok fokozott képződése okozza.

A kezelés: amennyiben valamilyen alapbetegség a kiváltó ok, célzott kezelés szükséges. Fogamzásgátló tabletták szedése is szóba jön. Helyi kezelésként mechanikai epilálás, szőkítés, lézeres epilálás, IPL kezelés tartósan tünetmentessé teheti a fiatalokat.

Orvosaink, bőrgyógyászaink önnek is segítenek.Kérjen időpontot rendelőnkbe!

Aktuális akciók

A fokozott izzadás a magyar lakosság közel 3 százalékát érinti! Önnek is vannak problémái az izzadással? Kellemetlen tüneteket tapasztal, de nem tudja, hogy ez milyenfokú probléma? Akkor csinálja meg izzadás tesztünket és...

2015. április 16.és 18. között a Bécsben megrendezett Dermatoszkópos Világkongresszuson részt vett dr Szokolai Erzsébet és...

Rendelőnk

Pre-Pharma
Bőrgyógyászat

Rendelés: IX. kerület, 1091 Budapest, Üllői út 21. II. em. 3. 32-es csengő.
Bőrgyógyászatunk megközelíthető: Kálvin tér felől gyalog 350 méterM3 metro, M4 metro,
15-ös busz, 49, 47-es villamos
A ferenc-körúti metró megállótól gyalog 380 méterM3 metro, 4, 6-os villamos
Parkolás közterületen: A környék fizető övezet. Legközelebbi parkolási lehetőség közterületen az Üllői út Szentkirályi utca felőli oldalán található. A környéken a parkolási díj 440 Ft/óra
A legközelebbi, 150 méterre elhelyezkedő parkolóudvar: StarPark Parkoló - a Köztelek u. - Üllői út sarkán
350 FT / megkezdett fél óra

www.starpark.hu
Szép-kártya
elfogadóhely
 
Rendelőnk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: