TrichoScan módszer a hajhullás diagnosztikájában

Bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegyszűrő és lézerterápiás centrum

Magyar termék nagydíj

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Értesítést kérek a PRE-Pharma újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

TrichoScan módszer a hajhullás diagnosztikájában

Bőrgyógyászati rendelésünkön ősszel mindig nagyobb számban jelentkeznek pácienseink hajhullás miatt. A hajhullás oka gyakran valamilyen belső szervi góc, hormonális probléma, vagy esetleg a nyári fogyókúrák miatt kialakult ásványi anyag ill. vitamin hiány.

Ha a hajhullás mértéke meghaladja a napi 60-100 szálat, érdemes arra gondolni, hogy alaposabb kivizsgálásra is szükség lehet. A kiváltó okra következtethetünk a trichogrammból, amely megmutatja, hogy a hajszálak hány százaléka van növekedési, és hány százaléka van nyugvó fázisban. Az arány megállapításához ma már a computer is rendelkezésünkre áll; az ún. TrichoScan módszer a digitális dermatoszkóp és a számítógép segítségével adja meg a szükséges információkat.

TrichoScan vizsgálat menete

A TrichoScan–nel történő vizsgálathoz ujjbegynyi területen levágjuk a hajat (olyan területről, ahol ez nem látszik), és a lassan növekvő hajszálakat 3 nap elteltével megfestjük. (A 2. találkozás alkalmával a vizsgálatra szánt időhöz hozzá kell adni azt a kb. 20 percet is, ami alatt a hajfesték befogja a hajat.) A festett hajszálakat a kamera detektálja, és a számítógépes program elvégzi a szükséges elemzést.

Megállapítja a nyugvó és növekedési fázisban lévő hajszálak arányát, megszámolja az adott területen lévő hajszálakat, megmutatja a piheszőrök százalékos értékét. Ha a nyugvó fázisban lévő hajszálak aránya nagyobb az ideális 15 %-osnál, gondolhatunk arra, hogy valamilyen góc lehet a szervezetben.

A kivizsgálást laboratóriumi vizsgálattal kezdjük, majd gyanú esetén

  • fogászati,
  • gégészeti,
  • urológiai
  • ill. nőgyógyászati vizsgálattal folytatjuk.

Mennyi idő után lesz látható a kezelés eredménye?

Fontos tudni, hogy ha gócot sikerül igazolnunk, és ezt megszüntetjük, a hajhullás nem azonnal szűnik meg. Még megfelelő kezelés hatására is csak kb. 2 hónap múlva láthatunk eredményt. A kiváltó okok között nem ritka a hormonális hatás sem. Mind nők, mind férfiak esetében gyakori az ún. androgén alopécia, amely a férfi nemi hormonok hatására alakulhat ki.

Aktuális akciók

A fokozott izzadás a magyar lakosság közel 3 százalékát érinti! Önnek is vannak problémái az izzadással? Kellemetlen tüneteket tapasztal, de nem tudja, hogy ez milyenfokú probléma? Akkor csinálja meg izzadás tesztünket és...

Rendelőnk

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Rendelőnk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: