Trichogram

Bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegyszűrő és lézerterápiás centrum

Magyar termék nagydíj

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Értesítést kérek a PRE-Pharma újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

Trichogram

A haj mennyiségét férfiaknál és nőknél is elsősorban genetikai faktorok határozzák meg, de egyéb tényezők is nagy szerepet játszanak, mint a vegyszerek, a gyógyszerek, a táplálkozás és a külső környezeti hatások. A kor előrehaladtával a hajzatot észrevétlenül kialakuló ritkulás jellemzi, azonban laikusként nem könnyű megállapítani, hogy a hajhullás mértéke a normális határértéken belül van, vagy már a kóros folyamatok eredménye.

A hajszálak a szőrtüsző legalsó, mátrixsejtjeiben termelődnek, az egészséges hajas fejbőrben átlagosan 100.000 szőrtüsző található (természetesen hajszíntől, típustúl függ ez a szám). A hajszálak növekedése, elszarusodása, oszlása egy permanens folyamat, a szőrtüszők életünk során 20-30 új hajszálat növesztenek. A hajszálak naponta 0.35 millimétert növekednek, és ha egy bizonyos hosszúságot elérnek, akkor néhány hónapon át tartó nyugalmi állapot után kihullanak és új hajszálak veszik át a helyüket. A szőrtüszőben lévő hajszálak az emberi fejbőrön eltérő fázisban vannak jelen, közel 85-90 százalékuk anagén fázisban, amely fázis több évig eltart, majd ezt egy pár hetes átmeneti időszak követi, amit katagén fázisnak hívunk, végül pedig egy 2-3 hónapig tartó telogén, vagyis nyugalmi fázis következik, amikor is a hajszálak kihullanak. Többségében a hajhullás során a szőrtüsző nem károsodik, csak a növekedési ciklusban keletkezik zavar.

Akkor beszélhetünk hajhullásról, ha naponta több mint 100 hajszál hullik ki. A hajhullás lehet önálló korkép, de megjelenhet más betegséghez társultan. A kiváltó okokat minden esetben fel kell kutatni és diagnosztizálásuk után a leghatékonyabb terápiával kezelni. A hajciklus a nyomon követhető Trichoscan vizsgálattal. A TrichoScan vizsgálat során a szakorvos a számítógép segítségével trichogramot készít. A hajas fejbőr két részén történik mintavétel, ami közel kétszer 40-50 hajszál levágását (és nem kihúzását) jelenti. A hajszálak eltávolítása minimális kellemetlenséggel jár és nem hagy maradandó nyomot. A kiértékelés során a szakorvos megmondja a  különböző fázisban lévő hajszálak százalékos arányát. A hajszálakon észlelt eltérések genetikai, örökletes betegségekre, anyagcsere-betegségekre hívhatják fel a figyelmet. A trichoscan vizsgálat után teljes körű képet kaphatunk a hajciklus aktuális állapotáról és következtethetünk a hajhullás eredetére (pl. nyomelemhiány, hormonális változások).

Orvosaink, bőrgyógyászaink önnek is segítenek.Kérjen időpontot rendelőnkbe!

Aktuális akciók

A fokozott izzadás a magyar lakosság közel 3 százalékát érinti! Önnek is vannak problémái az izzadással? Kellemetlen tüneteket tapasztal, de nem tudja, hogy ez milyenfokú probléma? Akkor csinálja meg izzadás tesztünket és...

Rendelőnk

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Rendelőnk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: