Bőrrákszűrés

Bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegyszűrő és lézerterápiás centrum

Magyar termék nagydíj

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Értesítést kérek a PRE-Pharma újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

Bőrrákszűrés

Az elmúlt években, ahogy az egész világon, így hazánkban is növekedett a bőrrákos megbetegedések száma. Szakorvosaink a PRE Pharma Bőrgyógyászati Centrumban minden esetben a legkorszerűbb digitális dermatoszkóppal végzik el a bőrrákszűrést, és térképezik fel az anyajegyeket. A melanoma időben történő felfedezése, a korai diagnózis nagyban növeli a gyógyulás esélyeit, így évente egyszer minimum ajánlott a bőrrákszűrés.

MIÉRT VAN SZÜKSÉG A BŐRRÁKSZŰRÉSRE?

Az elmúlt évtizedekben az ózonréteg vékonyodása miatt egyre több, a bőr számára káros UV sugázás éri el a földet, így a bőrünket nagyobb mennyiségben érik ezek a sugarak, továbbá megnőtt a szoláriumot használók száma is. A megváltozott környezeti tényezők, illetve a megváltozott barnulási szokások hatására egyre több a melanoma gyanús eset és egyre többen fedeznek fel magukon a fentiekre visszavezethető bőrelváltozásokat. Amennyiben rendszeresen megvizsgáltatjuk anyajegyeinket, betartjuk a napozásra vonatkozó szabályokat, akkor jó eséllyel megelőzhetjük a rosszindulatú bőrrrák kialakulását illetve időben fény derülhet egy rosszindulatú bőrdaganatra.

MILYEN GYAKRAN MENJÜNK EL BŐRRÁKSZŰRÉSRE?

Vannak tényezők, melyek esetén fokozottan kell figyelni a bőrünk elváltozásaira és ellenőrizetni kell a test egész bőrfelületét szakorvos segítségével évente legalább egyszer. Amennyiben a család valamely tagjánál már előfordult melanomás megbetegedés, vagy akinek a bőre gyermekkorában komolyabb napégést szenvedett, akik rendszeresen szoláriumoznak vagy szoláriumoztak, ott nagyobb az esély a melanoma kialakulására, ezért félévente javasolt a kivizsgálás. Abban az esetben, amikor a bőrön nagyméretű, szabálytalan anyajegyet lát, amely még viszket is, akkor azonnal forduljon bőrgyógyász szakorvoshoz. Minél hamarabb jelentkezik bőrrákszűrésre, annál nagyobb az esélye annak, hogy egy esetleges bőrrák időben, az áttétek megjelenése előtt eltávolítható.

HOGYAN ZAJLIK A BŐRRÁKSZŰRÉS?

A bőrrákszűrés során a PRE – Pharma Bőrgyógyászati Centrum szakemberei digitális dermatoszkóp segítségéve állítanak fel azonnali diagnózist. Az anyajegyszűrő vizsgálat során az Ausztriában és Németországban kifejlesztett módszer segítségével lehetőség nyílik, hogy a szakképzett bőrgyógyászok belepillanthassanak a felhám alsó rétegeibe is, így az anyajegy elváltozásai már korán észrevehetőek. A vizsgálatot a páciens a számítógép monitorján maga is nyomon követheti, miközben szakembereink elmagyarázzák, hogy mit is látnak az anyajegyekkel kapcsolatban. A gyanús anyajegyekről készült képeket elmentik, hogy a következő vizsgálat során – amennyiben szükséges – összehasonlíthatóak legyenek és a változásokat könnyen nyomon lehessen követni. A hagyományos rendelőkben fellehető kézi dermatoszkóppal szemben bőrgyógyászatunkon a digitális dermatoszkóppal 50-szeres nagyítással, vagyis nagyobb pontossággal lehet megnézni az anyajegyek deformálódását és a pigmentelszineződéseket, így nagyobb az esélye a rosszindulatú elváltozások időbeni felismerésének.

MENNYI IDŐT VESZ IGÉNYBE A BŐRRÁKSZŰRÉS?

Az anyajegyek számától és szerkezetétől függ, hogy mennyi ideig tart a bőrrákszűrés, általában 15-20 percet vesz igénybe. Ez idő alatt a szakember a digitális dermatoszkó segítségével digitális felvételeket készíthet a frekventált bőrfelületekről, illetve eközben egyenként megvizsgálják az anyajegyek 50-szeres nagyított, polarizált fénnyel látható képét. Bőrgyógyászaink a vizsgálat végén azonnal közlik a diagnózist, írnak egy személyre szóló szakvéleményt, ha szükséges, megbeszélik a következő kontrollvizsgálat időpontját, illetve az esetleges további tennivalókat.

FÁJDALMAS A BŐRRÁKSZŰRÉS?

Természetesen a digitális dermatoszkópos anyajegyszűrő vizsgálat fájdalom- és kockázatmentes, gyermekeknél, terhesség alatt és szoptatás időszakában is elvégezhető.

Kérjen időpontotvizsgálatra!

Aktuális akciók

A fokozott izzadás a magyar lakosság közel 3 százalékát érinti! Önnek is vannak problémái az izzadással? Kellemetlen tüneteket tapasztal, de nem tudja, hogy ez milyenfokú probléma? Akkor csinálja meg izzadás tesztünket és...

Rendelőnk

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Rendelőnk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: