Dermatoszkópia

Bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegyszűrő és lézerterápiás centrum

Magyar termék nagydíj

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Értesítést kérek a PRE-Pharma újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

Dermatoszkópia

A dermatoszkópia egy olyan mikroszkópos vizsgálat, amellyel a bőrgyógyászok a bőr felső retegeibe (felhám) pillanthatnak bele, és figyelemmel követhetik a bőr emberi szemmel nem látható változásait. Ezáltal az anyajegyekben zajló változások már időben felfedezhetők.
Ennek a vizsgálatnak az Ausztriában továbbfejlesztett formája a digitális dermatoszkópia, ahol a mikroszkóp egy digitális kamerával van egybekötve, így a számítógép képernyőjén keresztül a páciens is nyomon követheti a vizsgálatot. További előnye a digitális dermatoszkópiának, hogy a vizsgálat anyaga a számítógépen elmenthető, és a későbbiekben bármikor visszanézhető, összehasonlítható.
A dermatoszkópia nem invazív vizsgálati módszer, teljesen fájdalommentes, gyerekeknél, terhesség alatt és a szoptatás időszakában is elvégezhető.

Gyakori kérdések és válaszok

Miért van szükség anyajegyszűrésre?

Az anyajegyek szűrése főleg a nagyszámú, illetve szabálytalan anyajegyek esetében fontos, mert belőlük könnyen képződhetnek melanomák, amelyek kezelése csak a korai felismerés esetén lehet igazán eredményes.

Elköltöztem, hova érdemes mennem anyajegyszűrésre?

Feltétlenül javasolkuk, hogy mindig egy helyre járjon anyajegyszűrésre, mivel a modern digitális dermatoszkópos anyajegyszűrés során az orvos eltárolhat a digitális dermatoszkópot működtető computeren bizonyos anyajegyekről képeket azzal a céllal, hogy egy későbbi szűrés alkalmával azokat összevesse az akkor aktuális állapottal. Ezek a képek csak abban a rendelőben vannak meg, ahol azokat készítették, emiatt érdemes rendszeresen ugyanoda járni anyajegyszűrésre.

Kérjen időpontotvizsgálatra!

Aktuális akciók

A fokozott izzadás a magyar lakosság közel 3 százalékát érinti! Önnek is vannak problémái az izzadással? Kellemetlen tüneteket tapasztal, de nem tudja, hogy ez milyenfokú probléma? Akkor csinálja meg izzadás tesztünket és...

Rendelőnk

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Rendelőnk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: