Melanoma szűrés

Bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegyszűrő és lézerterápiás centrum

Magyar termék nagydíj

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Értesítést kérek a PRE-Pharma újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

Melanoma szűrés

A leggyakrabban előforduló festékes anyajegyekből könnyen alakulhat ki rosszindulatú elváltozás, ami melanomához, rosszindulatú bőrrákhoz vezethet. Az elmúlt években 50%-kal nőtt a melanomás betegek száma, így az évenkénti melanoma szűrés eredményeként melanoma esetén egy korai diagnózissal csökkenteni lehet a betegség halálos kimenetűvé fordulásának esélyét, megelőzhetőek az áttétek a daganat időben történő eltávolítással. Jelentkezzen évente melanoma szűrésre!

MIÉRT VAN SZÜKSÉG A MELANOMA SZŰRÉSRE?

A bőrrákot, a melanómát az elmúlt években az egyik leghalálosabb betegségek között tartják számon, főleg a fiatal nők körében, ami többek között annak is köszönhető, hogy megváltoztak a napozási szokások. Az emberek többet járnak szoláriumba, felelőtlenül napoznak, és védelem nélkül hagyják a bőrüket a nap káros sugaraival szemben. Hangsúlyoznunk kell, hogy a bőrrák sokszor megelőzhető lenne, a betegség pedig a digitális dermatoszkós melanoma szűrő vizsgálat segítségével időben diagnosztizálható, azonban ehhez szükséges a minimum évenkénti egyszeri melanoma szűrés. Nagyon fontos, hogy magunk is folyamatosan vizsgáljunk a testünket, és ha gyanús elváltozást észlelünk, vizsgáltassuk meg szakemberrel. Az anyajegyek elhelyezkedése, alakja, száma minden ember esetében más, ezért a melanoma gyanús eseteket csak egy szakavatott szem képes felismerni.

MILYEN GYAKRAN MENJÜNK EL MELANOMA SZŰRÉSRE?

Ahogy a tüdőszűrésnek vagy a nőgyógyászati vizsgálatoknak, úgy a bőrgyógyászati vizsgálatnak is az évenkénti prevenciós szűrések közé kell tartoznia. Tünetmentesség esetén a melanoma szűrés évente ajánlott, azonban amennyiben elváltozásokat tapasztal a bőrén, az anyajegy elkezd viszketni, vérezni, érzékeny lesz, a széle egyenletté válik, akkor azonnal jelentkezzen orvosnál, menjen el melanoma szűrésre.

HOGYAN ZAJLIK A MELANOMA SZŰRÉS?

A melanoma szűrés egy konzultációval kezdődik, majd pedig egy digitális dermatoszkóp segítségével a teljes testfelületet pontosabban az összes anyajegyet megvizsgálja az orvos. Egyes anyajegyekről a vizsgálat során digitális felvétel készül, amik elraktározásra kerülnek. Az archivált képek a későbbiekben felhasználhatóak lesznek, segítségükkel nyomon lehet majd követni egyes anyajegyek alakulását. A vizsgálat végén bőrgyógyászaink azonnal közlik a diagnózist, ha szükséges, sor kerül a következő kontrollvizsgálat időpontjának meghatározására, illetve szükség esetén a további tennivalók meghatározására.

MENNYI IDŐT VESZ IGÉNYBE A MELANOMA SZŰRÉS?

A melanoma szűrés általában 15-20 percet vesz igénybe, de a vizsgálat ideje nagyban függ az anyajegyek számától és azok szerkezetétől. A páciens a vizsgálat végen azonnal személyre szabott, írásbeli szakorvosi véleményt kap.

FÁJDALMAS A MELANOMA SZŰRÉS?

A digitális dermatoszkópos melanoma szűrő vizsgálat fájdalom- és kockázatmentes, terhesség alatt és szoptatás időszakában is elvégezhető. A kivizsgálás már gyerekek esetében is ajánlott.

Kérjen időpontotvizsgálatra!

Aktuális akciók

A fokozott izzadás a magyar lakosság közel 3 százalékát érinti! Önnek is vannak problémái az izzadással? Kellemetlen tüneteket tapasztal, de nem tudja, hogy ez milyenfokú probléma? Akkor csinálja meg izzadás tesztünket és...

Rendelőnk

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Rendelőnk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: