Anyajegy vizsgálat

Bőrgyógyászati, kozmetológiai, anyajegyszűrő és lézerterápiás centrum

Magyar termék nagydíj

Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Időpont-egyeztetés telefonon: 0630-388-68-59
Értesítést kérek a PRE-Pharma újdonságokról és elfogadom a Látogatói feltételeket

Anyajegy vizsgálat

Az anyajegy vizsgálatát bőrgyógyász szakorvos végzi egy speciális eszközzel, az ún. dermatoszkóppal. Ma már egyes bőrgyógyászati rendelőkben, így a PRE-Pharma rendelőjében is elérhető a hagyományos dermatoszkópnál korszerűbb, ún. digitális dermatoszkóp vagy más néven videodermatoszkóp, mely egy számítógéphez csatlakoztatott nagyfelbontású, speciális optikával ellátott kamera, az anyajegy vizsgálatot az orvos ezzel az eszközzel végzi. Segítségével a bőrgyógyász betekinthet a bőr felső rétegeibe, és az anyejegyet is olyan olyan nagyításban vizsgálhatja, melyre szabad szemmel nem lenne képes.

Miért van szükség az anyajegyek vizsgálatára?

Sajnos ma a 30-40 évesek körében már a vezető halálok a melanoma, a rosszindulatú bőrrák, mely gyakran egy meglevő vagy egy újonnan kialakult anyajegyből vagy anyajegynek látszó elváltozásból alakul ki. A melanoma nagyon könnyne áttétet okoz, a legfontosabb a megelőzés illetve a betegség minél korábbi felismeréáse, diagnosztizálása. Fenti okok miatt van szükség az anyajegyek rendszeres vizsgálatára.

Milyen gyakran vizsgáltassuk anyajegyeinket?

Alapvetően évente ajánlott anyajegyvizsgálatot végeztetni, de egyes rizikódaktorok megléte esetén (bőrtípus, nagy számú anyajegy, korábbi melanoma, rendszeres szolárium használat) ennél sűrűbben, akár fél évente ajánlott a vizsgálatot elvégeztetni.

Mely anyajegyeket vizsgálják meg?

A bőrgyógyász az általános anyajegyszűrés alkalmával minden anyajegyet megvizsgál.

Hogyan zajlk az anyajegyek vizsgálata?

A vizsgálathoz fehérneműre kell vetkőzni. A bőrgyógyász a digitális dermatoszkópot egy anyajegyre helyezi, majd a monitoron kirajzolód képet megtekinti. Az eljárást minden anyajegyen elvégzi. Egyes anyajegyek képét eltárolja a rendszerben, hogy egy későbbi vizsgálat során azt össze tudja hasonlítani az anyajegy későbbi állapotával.

Mennyi időt vesz igénybe az anyajegyek vizsgálata?

Anyajegyek számától függően 10-30 percet

Fájdalmas az anyajegyvizsgálat?

Ez egy nem invazív vizsgálati módszer, teljesen fájdalommentes.

Az anyajegyek vizsgálatáról bővebben az anyajegy szűrés oldunkon olvashat.

Kérjen időpontotvizsgálatra!

Aktuális akciók

A fokozott izzadás a magyar lakosság közel 3 százalékát érinti! Önnek is vannak problémái az izzadással? Kellemetlen tüneteket tapasztal, de nem tudja, hogy ez milyenfokú probléma? Akkor csinálja meg izzadás tesztünket és...

Rendelőnk

Szép-kártya
elfogadóhely
 
Rendelőnk
szerződött egészségügyi szolgáltató partnere
a következő egészségpénztáraknak: